Alla inlägg under november 2010

Av roboguy - 5 november 2010 16:19

Hah! Jag tänkte ju vara smart igår och lägga mig tidigt för att vara pigg idag, men det gick inget vidare. Kvällsmänniska som man är, nog fan piggnade man till vid tio-tiden igår kväll och sedan var det ett helvete att somna!


Ändå var jag inte speciellt trött när jag vaknade halvsex imorse. Någon som kan förklara det?;P En av fördelarna med att varken vara morgontrött eller kvällstrött är att man kommer igång tidigt, således var jag klar inne i stan innan speciellt många hade vaknat. Såg inte till en enda skolungdom vid tiotiden i stan, det var bara jag och några stressade människor som var påväg till jobbet som var igång vid den tiden! Bra. Liten, för att inte säga minimal, risk att stöta på någon som man inte hade lust att träffa således.   

ANNONS
Av roboguy - 4 november 2010 14:55

Jag har en stark, påträngande lust att bara lyfta upp datoreländet och kasta den i golvet och sedan aldrig, aldrig mer röra vid en dator under återstoden av mitt liv. Är allt nytt bara för att man har ny dator? Så fruktansvärt frustrerande det är att varje gång man ska göra något som man trodde var enkelt så möter man motstånd och problem direkt. Som nu, när jag, som jag gjort tusentals gånger tidigare på gamla datorn, öppnade VLC-spelaren för att titta på en film. Vad händer då? Jo, man har förstås ingen bild. Ljudet fungerar dock? Men bilden? Nåja det är ju alltid roligt att lyssna på en film och så inte kunna se vad som händer, men om inte annat så tränar man upp fantasiförmågan genom att försöka lista ut vad som händer. 


____________________________------_______________________________________


När det kommer till utbetalningar går det alltid långsamt. Man börjar undra utifall att man ska få något eller om något har gått fel, men något besked kan man förstås aldrig få. Inte för att posten är pålitlig i vanliga fall, men nog brukar man få posten vid två-halvtre-tiden åtminstone, men medan man väntar på att få ett besked så är posten naturligtvis alltid försenad. Och så får man sitta och fundera, bita på naglarna, bli orolig och stressad och frustrerad och arg- alla känslor kommer på en och samma gång:P Och är man som jag, så har man lätt för att bli orolig och nervös. Jag vet inte varför jag är sådan egentligen, jag vet bara att jag alltid har varit en nervös och orolig människa. Jag är ganska säker på att jag någon gång kommer att drabbas av en hjärtattack på grund av min nervösa natur, som måste vara påfrestande för både hjärta och nerver! Ta det lugnt, chilla, det som händer det händer det kan du inte göra något åt, det har aldrig varit min ledstjärna. Jag har istället alltid lyckats skapa sådana tankar som att allt går åt helvete, på grund av att jag inte har gjort x så kommer katastrof y,z och å att drabba mig. Eller så gjorde jag något fel när jag fyllde i pappret, så därför kommer a att hända och därefter b, och slutligen kraschar allt i ett enda stort C. 


Å andra sidan så finns det tillfällen då postförsändelser går väldigt snabbt, ja rent av i ljusets hastighet. Och det är vid de tillfällen då kravbrev skickas ut, då man ligger på gränsen till att åka ut eller liknande- då hindras postbilen varken av väder eller vind, för vid sådana tillfällen kommer alltid brevet fram! Men när det gäller att meddela om utbetalningar ska man vara utrustad med en ängels tålamod, och ve dig som vågar bli irriterad över att sådana saker alltid dröjer! 


Nej den här torsdagen har inte varit min dag. Jag skulle förstås ha lagt mig tidigt igår natt, jag kände redan vid elva att jag var trött men jag stannade ändå uppe längre än planerat och det har jag fått betala för idag- jag har varit grinig, irriterad, lättretad, sur om vartannat. Ikväll blir det andra bullar i alla fall- ikväll ska jag lägga mig redan vid tio. Så man kan kanske vara på något bättre humör imorgon. Och jag hoppas att fredag blir lite mer av "min" dag! 

ANNONS
Av roboguy - 4 november 2010 13:52

Nästa års bästa film (?) med en ny, härligt och häftig trailer. 

http://www.moviezine.se/video/202744

Av roboguy - 3 november 2010 23:39

The Devil´s tomb började faktiskt ganska lovande- men det varade bara en kort stund, tills dess karaktärerna presenterades. En samling klichéer var samlade i grupp och man kände igen dem allesammans, från den kaxige till den obligatoriska dataexperten som till på köpet heter Click. Ja, kan man tänka sig!


Cuba Gooding Jr. gör precis det han ska göra, dvs ingenting. Det han åstadkommer i den här filmen är inget storverk direkt. Detsamma gäller för alla andra skådisar som verkligen går på sparlåga här. Inte ens Henry Rollins är speciellt rolig som lite halvgalen präst. Och vad har Ron Perlam här? Behövde han bara fylla ut plånboken lite och hoppade på i den här filmen för att få lite extra cash? 


Filmen ska ha pluspoäng för att den i alla fall försöker utnyttja det trånga utrymmet som laboratoriet under jorden- var annars?- erbjuder men "skräckelementen" fungerar inte alls. Man känner igen alla klyschor och de användes redan på medeltiden;P Lite splatter livar upp tillställningen i alla fall, lite hjärnsubstans som sprutar och lite äckel i form av stora, synliga sår på kropparna. 


Spoiler*

När sedan förklaringen om nephilism kommer så var jag nära att stanna filmen och sluta titta, för det blev nästan för löjligt. 


Nåja hyfsat underhållande var den i alla fall men den lämnar inget bestående minne direkt och kommer ganska snart vara alldeles bortglömd.   

TV

Av roboguy - 3 november 2010 19:07

Har fått ärva den här finfina TV:n som Mormor ägde tidigare och den är ju inte speciellt stor och har ingen jättestor skräm men den duger alldeles utmärkt för mig. Det är ändå inte speciellt mycket som man ser på TV numera, annat än om man ligger och försöker bota baksmällan efter en hård och blöt helg förstås;P


För dem som följer följetongen om min täckning på mobila bredbandet så kan jag nu meddela att det har gått riktigt bra de senaste timmarna. Men för att statistiskt säkerställa att positionen för bredbandet är den allra bästa så måste jag prova den ställning jag har på det nu i några dagar framöver, så får man se om det fungerar lika bra varje gång. Fortsättning lär följa!
  

Av roboguy - 3 november 2010 16:06

" Blanda lite Shakespeare med science fiction och stoppa in Michael Caine i huvudrollen och ni har filmen "Henry 5". Den intressanta kombinationen ligger nu till grund för en film som gör en egen version av den klassiska pjäsen.

The Playlist skriver att projektet redan ska vara i gång och att filmen ska regisseras av Michael Anderson. Förutom att Michael Caine ska ha en av de tunga rollerna så ska även skådisar som Ray Winstone, Gerard Depardieu, Vinnie Jones och Derek Jacobi vara aktuella för roller.

Tanken med filmen är att göra sorts science fiction-variant av Shakespeares klassiska pjäs. Kan bli något att se fram emot."


Shakespear kommer förmodligen aldrig att sluta inspirera andra regissörer och författare. Den här filmen tror jag kan bli riktigt intressant och det är inte heller fråga om vilka skådespelare som helst- Michael Cain och Gerard Depardieu är inte vilka flugskitar som helst. Vågar man gissa på att Vinnie Jones förmodligen lär få spela skurkrollen?;Phttp://www.moviezine.se/artikel/5922-caine-i-sci-fi-version-av-henry-den-femte

Av roboguy - 3 november 2010 13:18

Första dagen med den nya datorn och man försöker bli klok på framför allt en sak, den viktigaste, var man har bäst täckning för mitt mobila bredband! Det har börjat klarna lite mer, men det är som en kommenterade, det är kanske inte bra att ha modemet i en förlängningssladd? Samtidigt, som med allt finns det för-och nackdelar, så borde sladden ge bättre täckning någonstans i rummet;P Det parodoxala är att det nästan finns oändligt med sannolikheter för var täckningen skulle kunna vara som bäst- men jag utgår från fönstret eftersom det är det som har gett mig bäst täckning tidigare. Samtidigt är det ju lite roligt att hålla på med det här, att upptäcka och prova på nya saker och möjligheter. 


En bild på nya datorn som redan har blivit lite fläckad på tangentbordet;P  

Av roboguy - 2 november 2010 23:50

Blodets röst är uppföljaren till Skuggvarelser och jag rekommenderar att man har läst den första boken innan man ger sig i kast med den här, för det finns en del trådar som man inte förstår om man inte har läst den första boken. Men Blodets röst blir ganska spännande ändå.


" I en mycket gammal sägnen som finns spridd över hela världen berättas det om ett gåtfullt folkslag som kallas vargfolket eller varulvsfolket. Själva kallar de sig för släktet och säger sig härstamma från varggudinnan Aida Aka, även kallad Vår moder eller Stora månens moder". Boken inleds med den här förklaringen och man får förutsättningarna klara för sig. 

Magnus Nordin skriver enkelt och rakt men ändå tycker jag att han stundtals ägnar sig lite för mycket åt känslor och att utreda huvudpersonernas, Daniel och Kairas, känslor för varandra. Men som tur är blandas det här med en del varulvssplatter och en del blod, så det blir ändå aldrig ointressant. En roligt detalj, tycker jag i alla fall, är att handlingen utspelar sig på Gotland. 


Men ibland tycker Nordin om att överraska läsaren på gränsen till vad man klarar av. Som fallet är med den rättrådige poliskvinnan Kim, som inte är riktigt vad man föreställer sig. Kim är kanske den intressantaste karaktären i den här boken, men hon får alldeles för lite utrymme och jag hade gärna velat veta lite mer om henne, hur det kommer sig att hon är så "speciell" och varför hon har klarat sig bättre än de andra som är "utstötta". Kanske det finns mer utrymme för den här karaktären i en kommande tredje bok? Men jag vet samtidigt inte om jag är speciellt intresserad av att läsa ytterligare en bok som handlar om varulvar. Varulvar är inte riktigt min grej, om man säger så. Jag känner inget stort behov av att läsa första boken heller, trots att om man gjorde det så skulle säkert en del luckor fyllas igen. 


Men boken är lättläst och det går snabbt att ta sig igenom den och Magnus Nordin kryddar hela tiden med nya ledtrådar och spännande cliffhangers, så boken går snabbt att läsa men den är en aning för "enkel" och förutsägbar för min smak. Och som sagt, varulvar är inte riktigt min grej.   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se